Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Nederlandse NACO ontwikkelt Braziliaanse luchthaven

Datum : 21/02/2012
Land : Brazilië

Nederlandse NACO ontwikkelt Braziliaanse luchthaven

NACO, een Nederlandse consultancy die deel uitmaakt van de DHV Group, heeft samen met een internationaal team de tender gewonnen die was uitgeschreven voor het Braziliaanse Viracopos International Airport bij Campinas, op 99 kilometer van Sao Paulo.

Het consortium, onder leiding van het Braziliaanse UTC/Constran, bestaat verder uit Triunfo Participacoes en het Franse Egis Avia. Ze won de tender met een bod van 2,2 miljard U$  en zal de komende dertig jaar verantwoordelijk zijn voor het management en de ontwikkeling van de luchthaven. 

Viracopos Airport handelt jaarlijks ruim 5 miljoen passagiers af. Hun aantal zal naar verwachting binnen tien jaar groeien tot jaarlijks 15 miljoen. De huidige infrastructuur en het luchthavengebouw moeten worden gemoderniseerd en uitgebreid.

Ben Hasselman, projectleider van het NACO-team zegt: “Het was onze taak om het bod te optimaliseren. Nu ons consortium heeft gewonnen, zal NACO vooral de komende vijf jaar nauw betrokken zijn bij de luchthaven.”

Begin dit jaar had Brazilië voor nog twee luchthavens een tender uitgeschreven: São Paulo-Guarulhos en Brasilia. Het totale bod voor de drie luchthavens bedraagt 14,2 miljard U$. Infraero, het Braziliaanse staatsbedrijf dat nu de meeste luchthavens in het land leidt, houdt een aandeel van 49% en heeft een vetorecht bij strategische beslissingen in de joint-venture met de nieuwe private ondernemingen.

Persbericht Naco
 

Bron : NACO
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug