Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Nederlandse stagiaires vindingrijk voor het verkrijgen van een visum voor Suriname

Datum : 12/05/2011
Land : Suriname

Nederlandse stagiaires vindingrijk voor het verkrijgen van een visum voor Suriname

Suriname is wordt als stageplek steeds populairder onder studenten uit Nederland. Het wordt echter steeds moeilijker voor de studenten om aan het benodigde visum voor hun stageperiode te komen. Om dit probleem te omzeilen worden studenten steeds creatiever in het vinden van manieren om toch het felbegeerde visum te krijgen.

Veel studenten komen naar Suriname met een visum voor drie maanden, terwijl ze zes maanden op stage gaan. Het gevolg hiervan is dat de studenten als de drie maanden voorbij zijn het land uit moeten. Steeds meer van deze studenten gaan niet meer terug naar Nederland om van daar uit weer terug te keren naar Suriname met een nieuw visum. Het is namelijk een stuk goedkoper om naar een van de buurlanden van Suriname te vertrekken en vanuit daar weer het land in te komen.
 
Steeds meer studenten gaan voor een kort verblijf naar Fransn Guyana. De meesten gaan vaak dezelfde avond weer terug naar Suriname in bezit van de benodigde stempels voor een nieuw verblijf van drie maanden in Suriname. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2010 zijn de regels strenger geworden en krijgt in Frans Guyana niet iedereen meer zo gemakkelijk een stempel. De controle is bovendien verscherpt.

Dit heeft ertoe geleid dat nu veel stagiaires naar Guyana uitwijken. Daar gaat het verkrijgen van de benodigde stempels veel sneller en gemakkelijker omdat Guyana onafhankelijk is. Hierdoor is de controle veel minder streng dan in Frans Guyana wat nog tot Europa behoort als overzees gebied.


Bron: Culturu
 

Bron : Cultura
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug