Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Neergestoken presidentskandidaat "binnenkort weer 100 procent"

Datum : 10/09/2018
Land : Brazilië

Neergestoken presidentskandidaat "binnenkort weer 100 procent"

De extreemrechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro, die vorige week tijdens zijn campagne werd neergestoken, zegt op Twitter dat hij snel weer 100 procent hersteld zal zijn. Ook zijn dokters geven aan dat er duidelijke verbeteringen te zien zijn in zijn toestand. Bolsonaro bedankte in zijn tweet ook alle mensen die hem steunbetuigingen en beterschap gestuurd hebben via sociale media. 

De omstreden kandidaat, die momenteel aan de leidingen gaat in de peilingen voor de verkiezingen op 7 oktober, werd neergestoken tijdens een politieke rally in de stad Juiz de Fora, waarbij hij veel bloed verloor. Bolsonaro werd één keer in zijn buik gestoken door een aanvaller die later is opgepakt. De wond bracht schade toe aan een belangrijke ader en zijn dunne en dikke darm. Dokters geven aan dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis arriveerde: hij was in levensgevaar. 

Na een moeilijke operatie in een ziekenhuis in Juiz de Fora werd Bolsonaro vrijdag overgeplaatst naar het Albert Einstein ziekenhuis in São Paulo. Dit ziekenhuis zegt in een verklaring dat er duidelijk verbetering in zijn toestand te zien is, en dat er geen tekenen zijn van een infectie. Ook werd aangegeven dat Bolsonaro al enige keren uit bed is geweest om rond te lopen en in een stoel te zitten. 

Na het nieuws dat Lula niet zal mogen deelnemen aan de presidentsverkiezingen, staat Bolsonaro met 22 procent van de stemmen bovenaan in de peilingen. De kandidaat is omstreden door zijn herhaaldelijke homofobe, seksistische en racistische uitspraken. Ook staat hem een juridische procedure te wachten na beschuldigingen van discriminatie en het aanzetten tot geweld. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug