Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Negen doden na instorten flats in Rio

Datum : 27/01/2012
Land : Brazilië

Negen doden na instorten flats in Rio

Reddingswerkers in Rio hebben negen lichamen gevonden in de drie flatgebouwen die afgelopen woensdag zijn ingestort. Minstens twintig mensen zijn nog vermist. Het is onwaarschijnlijk dat er nog levenden onder het puin worden gevonden.

Er is een onderzoek gaande of illegale bouwactiviteiten tot het instorten hebben geleid. De gebouwen stonden in de buurt van het theater en het hoofdkantoor van de oliereus Petrobras. Er is bezorgdheid ontstaan in Rio over de staat van de infrastructuur, zeker nu de voorbereidingen voor het WK van 2014 in volle gang zijn.

Het instorten van de gebouwen heeft ook als gevolg dat mensen hun werk zijn kwijtgeraakt. Een overlevende die nog tot kort voor de ramp in een van de gebouwen was, zegt:”Onze banen zijn weg, alles is weg.” Een café-eigenaar zegt dat zijn bezittingen tot stof zijn vergaan en dat hij zijn inkomsten heeft verloren.”

Volgens Luiz Cosenza, een bouwinspecteur, zouden illegale activiteiten in een van de gebouwen de oorzaak kunnen zijn geweest van de ramp. “Op de 16e verdieping vonden werkzaamheden plaats, die nergens vermeld staan.” 
 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug