Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Negen doden na rellen in gevangenis Brazilië

Datum : 02/01/2018
Land : Brazilië

Negen doden na rellen in gevangenis Brazilië

Op nieuwjaarsdag zijn negen doden en veertien gewonden gevallen in een Braziliaanse gevangenis in de centraal gelegen deelstaat Goiás. Het geweld brak uit toen een groep gewapende gevangenen een vleugel van de gevangenis binnenviel waar leden van een rivaliserende bende verbleven.

De aanvallers zetten matrassen in brand en verbrandden de lichamen van de vermoorde gevangenen. Brandweerlieden wisten het vuur te doven. Beveiligingspersoneel van de gevangenis en de militaire politie kregen ongeveer twee uur na het uitbreken van de onlusten de situatie weer onder controle.

Lokale media meldden dat 106 gevangenen wisten te ontsnappen tijdens de rellen, waarvan er 29 weer werden opgepakt. 127 anderen ontsnapten, maar kwamen later vrijwillig terug.

Rellen zijn niet ongewoon in de vaak overvolle Braziliaanse gevangenissen, die bovendien meestal onderbezet zijn qua personeel. Precies een jaar geleden kwamen er 56 gevangen om tijdens rellen in de gevangenis van Manaus, in het noorden van het land. Gevangenissen in Brazilië worden grotendeels beheerst door criminele bendes, die toegang hebben tot drugs, mobiele telefoons en wapens.

Bron : BBC, The Guardian
Bookmark and Share


Terug