Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Negentienjarige aspirant-politieagent sterft na training Argentinië

Datum : 13/02/2018
Land : Argentinië

Negentienjarige aspirant-politieagent sterft na training Argentinië

Emanuel Garay, een negentienjarige aspirant-politieagent, is op 10 februari gestorven in het ziekenhuis na een extreme training aan de politieschool van La Rioja, een provincie in het noordoosten van Argentinië.

83 kadetten ondergingen op hun eerste schooldag een training in de extreme hitte van de regio, waar het kwik in de zomer tot wel veertig graden kan stijgen. Ze werden verboden water te drinken, tenzij ze het uit het toilet dronken. Ook werden ze geslagen. Toen Garay bewusteloos raakte, lieten ze hem liggen. Pas toen hij stuiptrekkingen kreeg, brachten ze hem naar een ziekenhuis.

Twaalf kadetten moesten opgenomen worden op de intensive care. Garay stierf vijf dagen na de training aan acute uitdroging, waardoor zijn hart en nieren het begaven. Acht politieagenten, waaronder vier instructeurs, werden gearresteerd op verdenking van moord. De gouverneur van de provincie, Sergio Casas, ontsloeg direct zijn secretaris van Veiligheid en de lokale politiechef.

Een van Garay’s broers noemde de training een marteling. “Ze sloegen hen, deden vreselijke dingen. Ze hebben mijn broer vermoord. Wat gebeurd is doet me denken aan de militaire dictatuur."

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug