Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Nerveuze Bolt wint laatste 100 meter op Jamaica

Datum : 11/06/2017
Land : Jamaica

Nerveuze Bolt wint laatste 100 meter op Jamaica

Een nerveuze Usain Bolt heeft voor de allerlaatste keer een sprint getrokken in zijn vaderland Jamaica. De 30-jarige atleet, die na de WK in Londen stopt met atletiek, nam afscheid van zijn landgenoten met een zege op de 100 meter tijdens de Racers Grand Prix in Kingston.

Bolt won in een tijd van 10,03 en was daar helemaal niet tevreden over. "Ik denk dat het een van mijn slechtste races ooit was. De uitvoering was slecht en mijn start was slap als altijd. Ik ben nog nooit zo nerveus geweest voor een 100 meter", sprak de superster na zijn ereronde voor dertigduizend uitzinnige toeschouwers."Ik verwachtte ook niet veel van deze race", zei Bolt. "Het is mijn eerste 100 meter van het jaar en ik wilde blessurevrij blijven, een show opvoeren voor het publiek en laten zien hoe dankbaar ik ben voor hun steun in al die jaren."

De achtvoudig olympisch kampioen neemt in augustus definitief afscheid tijdens de WK in Londen. Daar zal hij alleen de 100 meter lopen, bevestigde hij in Kingston nog eens. "Ik weet dat veel mensen mij ook op de 200 meter willen zien, maar het wordt alleen de 100 meter."

De wedstrijden in Kingston stonden vooral in het teken van de 'Salute to the Legend', maar er waren ook nog andere races. Zo werd er naast de afscheidsrace van Bolt nóg een 100 meter gelopen. Die werd gewonnen door zijn landgenoot Yohan Blake in een snellere tijd dan de legende: 9,97. De Zuid-Afrikaan Wayde van Niekerk maakte indruk op de 200 meter met een tijd van 19,84. De relatief onbekende Keniaan Willy Tarbei verraste olympisch kampioen David Rushida op de 800 meter (1.44,86) en Mo Farah won de 3.000 meter in 7.41,20.

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug