Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Neymar biedt excuses aan: 'Belangrijk leermoment'

Datum : 23/06/2015
Land : Chili

Neymar biedt excuses aan: 'Belangrijk leermoment'

Neymar heeft zijn excuses aangeboden voor zijn domme rode kaart tegen Colombia. De Braziliaan komt niet meer in actie op de Copa América.

“Het spijt me dat ik mezelf in deze situatie heb gebracht, maar ik weet zeker dat het een belangrijk leermoment is in mijn loopbaan”, vertelt Neymar over zijn kopstoot tegen Jeison Murillo. Even daarvoor had hij de bal keihard tegen Pablo Armero geschoten. De aanvaller van FC Barcelona  is voor vier wedstrijden geschorst.

Neymar benadrukt dat er na afloop in de spelerstunnel niets is gebeurd. “Ik was binnen en wachtte op de scheidsrechter om te vragen waarom hij me wegstuurde. Toen ontstond er een wirwar van mensen, de beveiliging kwam erbij omdat ze dachten dat ik de scheidsrechter iets wilde aandoen.”

Door zijn schorsing zit de Copa América er voor de Braziliaanse topschutter op. “De spelers hebben laten zien dat ze zonder mij ook kunnen winnen, dat ze het toernooi zelfs kunnen winnen. Brazilië heeft genoeg fantastische spelers”, aldus Neymar, die zelf het trainingskamp heeft verlaten.

“De andere spelers moeten zich volledig kunnen concentreren op de volgende wedstrijd. Het was een familiebeslissing om Chili te verlaten. Ik heb het besproken met mijn vader, daarna vertelde ik het aan Dunga. Hij was het ermee eens.”

Bron : Gol.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug