Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Neymar loodst Brazilië naar victorie

Datum : 24/06/2014
Land : Brazilië

Neymar loodst Brazilië naar victorie

De Braziliaanse voetballer Neymar, het gezicht van dit WK, scoorde zijn vierde goal in drie wedstrijden om zo zijn land naar een treffen met het lot en Chili in Belo Horizonte op zaterdag te loodsen.

De 22-jarige, bejubeld als de redder van het Braziliaans voetbal, heeft nog niet teleurgesteld, zoals Portugal’s beste voetballer, Ronaldo, dat wel heeft gedaan. Neymar’s 35e doelpunt in 52 internationale wedstrijden laat zien hoe cruciaal zijn rol is in de komende twee weken, zolang Brazilië wint. Brazilië heeft de magie van zijn talisman nodig, wanneer het Chili ontmoet op het veld. Chili werd vier jaar geleden in Zuid-Afrika uit het toernooi gevoetbald door Brazilië.

“Misschien waren we in het begin te haastig, toen we de eerste goal maakten en de angst ons te pakken kreeg,” aldus de Braziliaanse coach Luiz Felipe Scolari na de wedstrijd tegen Kameroen. Kameroen scoorde nadat Brazilië met 1-0 voor stond. “We moeten meer kalmte laten zien. Gelukkig speelden we na de rust beter.” Brazilië won van Kameroen met 4-1 en is daarmee de winnaar van groep A.

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug