Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Nicaragua evacueert 3000 mensen wegens vulkaanas

Datum : 08/09/2012
Land : Nicaragua

Nicaragua evacueert 3000 mensen wegens vulkaanas

De vulkaan San Cristóbal spuwde vandaag een grote kolom as en gas uit. De autoriteiten gingen over tot evacuatie van zo’n 3000 mensen uit negen dorpen in de buurt van de hoogste berg van het land.

Inwoners zeiden dat ze drie sterke explosies hadden gehoord, toen de aswolk begon op te stijgen en zich uitbreidde over de dorpen. “Deze activiteit kan ruim 500 families raken, daarom zijn we overgegaan tot evacuatie”, meldt Guillermo Gonzalez, de directeur van het nationale rampenbureau. Driehonderd soldaten zijn ingezet voor de evacuatie,

De 1740 meter hoge vulkaan ligt op 140 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Managua. Sinds 1520 is de vulkaan actief. Er was in Nicaragua al een waarschuwing van kracht sinds een aardbeving afgelopen woensdag buurland Costa Rica trof. Lichte trillingen waren toen to aan het Meer van Managua te voelen.

 
 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug