Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nicaragua weer in ongelijk gesteld door Internationaal Gerechtshof

Datum : 24/04/2013
Land : Nicaragua

Nicaragua weer in ongelijk gesteld door Internationaal Gerechtshof

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag een reeks vorderingen van de Nicaraguaanse regering verworpen in een voortslepend grensgeschil met Costa Rica. Het gaat om het eilandje Isla Calero, dat officieel tot Costa Ricaans grondgebied behoort maar dat Nicaragua volgens Costa Rica enkele jaren geleden heeft bezet door er Nicaraguanen naar toe te laten verhuizen.

Naar aanleiding van deze bezetting in 2010 besloot Costa Rica om in het grensgebied weg te bouwen, zodat de Costa Ricaanse regering sneller kan anticiperen op een mogelijke invasie van Nicaragua.. Deze controversiële weg, die parallel loopt aan de San Juan rivier, heeft volgens Nicaragua voor veel milieuproblemen gezorgd aan met name de kant van Nicaragua. De Nicaraguaanse regering probeerde hier ook via het Internationaal Gerechtshof een stokje voor te steken, maar ook deze eis is verworpen.

Bron : Tico Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug