Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nicaraguaanse pastor veroordeeld voor dood vrouw bij duiveluitdrijving

Datum : 11/05/2017
Land : Mexico

Nicaraguaanse pastor veroordeeld voor dood vrouw bij duiveluitdrijving

Een Evangelische pastoor in Nicaragua en vier volgelingen zijn veroordeeld tot dertig jaar voor het verbranden van een vrouw tot de dood erop volgde tijdens een zogenoemd ‘exorcisme ritueel’. Vilma Trujillo (25) stierf in februari nadat ze was vastgebonden en op het vuur was gegooid.

De groep heeft ontkend de vrouw te hebben vermoord en zei dat ze bezeten was door de duivel. “De lijdensweg waaraan Trujillo is onderworpen is iets wat geen mens zou moeten doormaken”, zei rechter Alfredo Silva.

Pastoor Juan Rocha (23), zijn broer en zus Tomasa en Pedro Rocha, Franklin Jarquin en Esneyda Orozco werden veroordeeld voor moord. Op Orozco na werden ze ook tot zes jaar veroordeeld voor illegale detentie, hoewel de rechter de totale straf stelde op dertig jaar.

Trujillo, die uit het dorp El Cortezal in het noordwesten van het land komt, stierf na een week in het ziekenhuis waar ze heen was gebracht met brandwonden over 80 procent van haar lichaam.

Geen van de mannen toonde enige reactive toen de vonnissen wergen voorgelezen. Vrouwenrechtengroepen stellen dat deze zaak een voorbeeld van fanatisme en vrouwenhaat is.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug