Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Nieuw medicijn tegen longkanker

Datum : 12/09/2011
Land : Cuba

In Cuba hebben medische onderzoekers een vaccin ontwikkeld dat de toestand van patiënten met longkanker in een vergevorderd stadium “aanzienlijk” verbetert. Bovendien kan het medicijn de kanker “beter beheersen.” 

Aan het medicijn is vijftien jaar gewerkt door artsonderzoekers van een immunologie instituut (CIM) in Havana. Momenteel wordt bekeken of het medicijn ook werkzaam is op andere soorten kanker. Een woordvoerder van het CIM liet weten dat het nieuwe medicijn kanker niet kan voorkomen, maar “beheersbaar” maakt door het afvuren van antistoffen op de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de productie van kankercellen.

Het medicijn, met de marktnaam CIMAVAX-EGF, is naast Cuba, ook in Peru verkrijgbaar. In Colombia, Brazilië, Paraguay, Ecuador en Argentinië zijn aanvragen ingediend voor registratie. Ook in China is er belangstelling voor het medicijn.

Bron : EFE
Bookmark and Share


Terug