Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Nieuwe BBC-serie over Patagonië in de maak

Datum : 22/04/2014
Land : Chili

Nieuwe BBC-serie over Patagonië in de maak

De BBC Natural History Unit, die de maker is van onder andere Planet Earth, Life en Blue Planet, zal beginnen met de productie van een nieuwe driedelige serie over Chileens en Argentijns Patagonië. In mei zullen de opnames beginnen met het filmen van wilde poema's en hun interacties met andere soorten in het nationaal park Torres del Paine.

Torres del Paine ligt aan de zuidpunt van Chileens Patagonië, zo'n 147 kilometer ten noorden van Puerto Natales. Het park is in 1978 door UNESCO aangewezen als World Biosphere Reserve en de 227.000 hectare beschermd gebied wordt beschouwd als een van de mooiste natuurlijke bestemmingen op aarde.

De cameraploeg zal geleid worden door de Chileense filmmaker Christian Muñoz Donoso, die vier Emmy Awards heeft gewonnen en meerdere prestigieuze onderscheidingen. Zijn werk was te zien op grote televisienetwerken over de hele wereld, zoals National Geographic , Discovery Channel en Animal Planet.

Deze serie is bedoeld om Patagonië te vertonen vanaf de kustgebieden tot de bossen, weiden en massieve granieten bergen. Poema's , orka's, blauwe vinvissen en condors zullen de hoofdrolspelers zijn van de serie, die met de nieuwste technologie gefilmd zal worden.

Bron : Veo Verde
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug