Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nieuwe chef van Braziliaanse federale politie

Datum : 23/11/2017
Land : Brazilië

Nieuwe chef van Braziliaanse federale politie

Begin deze week is er een nieuwe baas aangetreden van de Braziliaanse federale politie, ondanks kritiek dat hij bewijs zou tegenhouden tegen president Temer, die door de politie wordt onderzocht. Volgens veel Braziliaanse media wordt de aanstelling van Fernando Segovia gesteund door ministers die ook betrokken zijn in onderzoeken van de federale politie.

Segovia heeft 22 jaar bij de federale politie gewerkt en hij zei van de strijd tegen corruptie een prioriteit te willen maken. Hij heeft gezegd dat “onderzoek naar Temer zal doorgaan, geen probleem.”  Maar hij had ook kritiek op aanklagers die de president dit jaar beschuldigden van corruptie, obstructie van de rechtsgang en het leiden van een criminele organisatie. Volgens hem waren die te snel te werk gegaan.

De beschuldigingen tegen Temer maken deel uit van het uitgebreide corruptieschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobras, waarbij politici en zakenlui over heel Latijns Amerika betrokken zijn. Meerder onderzoeken vallen nu gedeeltelijk onder controle van Segovia.

De nieuwe chef zei ook de misdaad te willen bestrijden door verbetering van de relatie tussen de politie en het kantoor van de onafhankelijke aanklager van het land, die ook een onderzoek naar Temer instelt. “Ik zal ijdelheid en dorst naar macht achterwege laten en op zoek gaan naar evenwicht en begrip in onze acties ten gunste van de Braziliaanse natie.”

Segovia is de opvolger van Leandro Daiello, die in 2011 was aangesteld door voormalig president Dilma Rousseff. Daiello kondigde zijn aftreden aan nadat Temer had gezegd dat Segovia de favoriete kandidaat was.

Voor zijn aanstelling was Segovia hoofd van de federale politie-eenheid in de noordelijke staat Maranhao, een bolwerk van voormalig president Jose Sarney, die ook een belangrijke aanhanger van Temer is. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug