Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Nieuwe dinosaurussoort gevonden in Argentinië

Datum : 03/11/2018
Land : Argentinië

Nieuwe dinosaurussoort gevonden in Argentinië

Spaanse en Argentijnse paleontologen hebben de resten gevonden van een tot nu toe onbekende dinosaurussoort. De nieuwe soort, die 110 miljoen jaar geleden leefde, is lavocatisaurus agrioensis gedoopt. De overblijfselen komen van drie verschillende dinosaurussen. De drie waren familie van de plantenetende sauropoda, waarvan de brontosaurus de bekendste is.

Volgens de wetenschappers is van de grootste dino een belangrijk deel van het skelet gevonden, waaronder delen van de kop en de ruggengraat. De dino werd gevonden in wat nu de provincie Neuquén is, een gebied waar in de oertijd een woestijn was. Het grootste skelet was van een volwassen dinosaurus van circa 12 meter lang, de twee kleinere waren jongen van 6 of 7 meter lang.

De sauropods zijn de grootste wezens die ooit op de aarde rondliepen. De supersaurus kon wel 34 meter lang worden en de argentinosaurus moet 120 ton hebben gewogen.Ze hadden lange nekken en staarten, enorme lichamen en een kleine kop.

 

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug