Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nieuwe huisvesting op Cuba

Datum : 11/04/2019
Land : Cuba

 Nieuwe huisvesting op Cuba

Cuba hoopt in 2019 de bouw van 20.000 woningen te voltooien. Het huidige woningtekort wordt geschat op 929.000 woningen door het hele land. Daarom tracht de Cubaanse overheid de woningbouw te moderniseren en de productie van bouwmateriaal te verdubbelen in de komende jaren, ondanks de aanhoudende en agressieve Amerikaanse blokkade.

Als onderdeel van de Cubaanse langtermijnstrategie probeert de overheid de sector te vernieuwen door middel van buitenlandse investeringen tegen 2030. Zo is er onder andere een initiatief om  bouwmaterialen via een efficiëntere treinverbinding te transporteren. Afgelopen januari heeft Rusland enkele tientallen spoorwagons geleverd die zijn ontworpen voor deze overgang. De spoorwagons zullen worden gebruikt om cement te vervoeren en zijn nu “geleidelijk geïntegreerd binnen de logistieke keten” en worden voornamelijk gebruikt om de oostelijke provincies te bevoorraden, zei de directeur van het Huisvestingsprogramma, Vivian Rodríguez.

Cuba heeft naar schatting 3.82 miljoen woningen waarvan volgens de overheid 40 procent in redelijke of slechte staat verkeert. President Miguel Díaz-Canel wil met name de goedkeuringsprocessen voor nieuwe huizen in de bureaucratische sector verbeteren.

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug