Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nieuwe massagraven gevonden in Mexico

Datum : 10/10/2014
Land : Mexico

Nieuwe massagraven gevonden in Mexico

Er zijn vier nieuwe massagraven gevonden bij de stad Iguala in het zuiden van Mexico, waar vorige maand 43 studenten zijn verdwenen, aldus woordvoerders van de politie. Er is niets gezegd over het aantal lichamen dat gisteren is gevonden. 

De ontdekking vond plaats tijdens een enorme zoektocht naar de studenten, die zijn verdwenen na een treffen met de politie. Ze zijn het laatst gezien toen ze in auro’s werden afgevoerd. Vorige week zijn 28 verbrande lichamen gevonden in zes ondiepe graven, maar die zijn nog niet geïdentificeerd. Naar verwachting duurt het forensich onderzoek twee weken. 

De federale openbare aanklager Jesus Murillo Kara zei dat er in de nieuw gevonden graven ook verbrande lichamen lagen. De graven liggen in het zelfde gebied als de eerder ontdekte graven. Hij zei dat het onderzoek in Iguala, in de provincie Guerrero, geleid heeft tot de arrestatie van 34 personen, van wie de meeste tot de lokale politie horen.

Er is nu ook een officiële zoektocht ingesteld naar de burgemeester, José Luís Abarca Velazquez, diens vrouw en het hoofd veiligheid. Na de schermutselingen met de politie zijn ze op verlof gegaan en sindsdien niet teruggekeerd.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug