Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Nieuwe nationale parken gecreëerd in Chili

Datum : 30/01/2018
Land : Chili

Nieuwe nationale parken gecreëerd in Chili

De Chileense president Michelle Bachelet en Mcdivitt Tompkins, CEO van de Amerikaanse natuurbeschermingsorganisatie Tompkins Conservation, tekenden maandag 29 januari een overeenkomst waarmee een netwerk van nieuwe en bestaande nationale parken wordt gecreëerd.

Mcdivitt Tompkins doneerde 10.000 vierkante kilometer natuurgebied uit haar privébezit om nieuwe parken te maken. Tompkins werkte samen met haar man 25 jaar lang aan natuurbescherming in Chili. Met de overeenkomst zullen vijf nieuwe nationale parken worden gecreëerd. Ook worden andere parken uitgebreid. Het plan is een toeristenroute van natuurparken van maar liefst 2400 kilometer door Chili te creëren. Het land zelf is 4200 kilometer lang.

Door het plan zal er 40.400 vierkante kilometer parkland bijkomen, een oppervlakte zo groot als Nederland. Dit komt neer op een toename van bijna veertig procent van het totale nationale parkland.

Bachelet zei dat het niet alleen een ongeëvenaarde stap van natuurbehoud is. “Het is een uitnodiging om andere manieren te bedenken om ons land te gebruiken, om andere economische activiteiten te creëren, om natuurlijke hulpbronnen te gebruiken zonder ze uit te putten. In andere woorden, om duurzame ontwikkeling te creëren.” 

Bron : The Guardian, VOA News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug