Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Nieuwe ontbossingswet Braziliaanse Amazone

Datum : 09/12/2011
Land : Brazilië

Nieuwe ontbossingswet Braziliaanse Amazone

De Braziliaanse Senaat heeft afgelopen donderdag een controversiële ontbossingswet aangenomen. De uitstoot van carbonaat zou zo worden verminderd. Ook is het bospercentage dat door boeren behouden dient te blijven verlaagd en worden bepaalde ontbossingsacties die voorheen illegaal waren nu goedgekeurd. Braziliaanse boeren ondersteunen de wet, maar natuuractivisten zijn er fel op tegen.

Veel  critici stellen dat, door invoering van de nieuwe wetten, grote gebieden van de Amazone ontbost zullen blijven worden. Boeren die binnen het Amazonegebied verbouwen, hebben tezamen met de regering grote bedragen geïnvesteerd in sojaboonplantages en veehouderij. Het amazonegebied is dan ook een essentiële bron van inkomsten. Deze boeren zijn onder de nieuwe wet nog steeds verplicht om ter compensatie lege gebieden opnieuw te beplanten.

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug