Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Nieuwe opgravingen in mayastad Palenque

Datum : 15/04/2011
Land : Mexico

Nieuwe opgravingen in mayastad Palenque

Het Mexicaanse Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) is bezig met de opgraving van een nieuw gebouw in de mayastad Palenque. Naar verwachting zal het nog ongeveer vijf jaar duren totdat het gebouw voor publiek geopend zal kunnen worden.

Op dit moment is een multidisciplinair team bezig aan de opgravingen van het gebouw. Nelly Robles García, hoofd van de INAH, licht toe: “Op dit moment hebben we verschillende specialisten in het gebied. Er zijn archeologen, restauratoren, architecten, ingenieurs en specialisten in iconografie. Het is erg veel werk, want het gaat om interessante gebouwen. Het lijkt heel makkelijk om een gebouw op te graven, maar om het goed te doen is heel gecompliceerd!”

De datering van de gebouwen valt in de Klassieke Periode (tussen 250 en 900 na Christus). Verder is er nog weinig over bekend. De rest van Palenque werd in de negentiende en twintigste eeuw opgegraven. Robles García: “Het is geweldig dat je na vijftien of twintig jaar terug kan gaan naar een archeologische vindplaats en een nieuw gebouw kunt vinden. Dit zal de kennis over Palenque en de Maya’s meer compleet maken.”
 

Bron : El Universal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug