Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nieuwe president Costa Rica steunt lerarenstaking

Datum : 06/05/2014
Land : Costa Rica

Nieuwe president Costa Rica steunt lerarenstaking

De nieuw verkozen president van Costa Rica, Luis Guillermo Solis, betuigde  zijn solidariteit met de duizenden leraren die maandag begonnen met hun staking. Ze staken tegen het maandenlange oponthoud in het ontvangen van salaris.

“Het lijkt mij dat de situatie waar zij al voor een lange tijd in zitten onacceptabel is. En we moeten een oplossing vinden voor het probleem van de betaling van salarissen”, aldus Solis, die zelf dertig jaar leraar is geweest.

Honderden leraren met spandoeken en slogans zingend, liepen van het centrum van San Jose naar het ministerie van Financiën. Ten minste zeven duizend leraren zijn de dupe geworden van de vertraagde uitbetaling van salarissen, volgends hun vakbonden. De problemen zijn het resultaat van de transitie naar een nieuw, meer modern salarissysteem dat uitgevoerd wordt door het ministerie van Financiën, volgens Onderwijsminister Leonardo Garnier. De autoriteiten zullen halverwege deze maand de fouten hebben hersteld.

Solis, die donderdag ingezworen wordt als president voor vijf jaar, riep op tot een dialoog tussen de leraren en aftredende regering. De leiders van de lerarenvakbonden ontmoetten Garnier vorige vrijdag maar de gesprekken eindigden zonder akkoord.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug