Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Suriname en Frans Guyana

Datum : 04/04/2011

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Suriname en Frans Guyana

Suriname en Frans Guyana willen beter gaan samenwerken. Om dit te kunnen bereiken ondertekenden de Kamer van Koophandel en Fabrieken, KKF, en de Chambre de Commerce et d’Industrie de Region de Guyane een samenwerkingsovereenkomst. Joel Godeau, de ambassadeur van Frankrijk in Suriname, woonde de voorafgaande onderhandelingen ook bij.

Een belangrijk agendapunt tijdens de onderhandelingen was transport. Tussen beide landen vindt veel handel plaats. De exportvolumes vanuit Suriname naar Frans Guyana zijn echter veel groter dan de importvolumes. De overeenkomst is ook van belang met het oog op de economische samenwerking met Brazilië die beide landen willen versterken. Dit moet ertoe leiden dat via de weg goederen van Suriname door Frans Guyana naar Brazilië getransporteerd worden. Dit jaar nog zullen de drie landen samenkomen om te overleggen over verdere economische samenwerking.

Bron : Dagblad Suriname
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug