Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Nieuwe snelweg en bruggen in El Salvador

Datum : 20/09/2012
Land : El Salvador

 Nieuwe snelweg en bruggen in  El Salvador

Een nieuwe snelweg en enkele bruggen, gebouwd met hulp van de Verenigde Staten, hebben duizenden mensen in de voorheen afgelegen noordelijke zone van El Salvador met de rest van het land en met de buurlanden Guatemala en Honduras verbonden. 

De financiering van de infrastructuur was een onderdeel van El Salvador’s overeenkomst van 461 miljoen dollar met de VS Millenium Challenge Corporation. De noordelijke zone was afgesneden van de rest van het land,ten dele als gevolg van de twaalf jaar durende burgeroorlog die in 1992 eindigde. De meer dan 220 kilometer aan vernieuwde en nieuwe snelweg en 23 bruggen zullen de reistijd langs de route naar verwachting met de helft verminderen, aldus het MCC. 

Het MCC voorzag ook 17.500 boeren in de noordelijke zone van zaden, apparatuur, technische bijstand en opleidingen. Het heeft nieuwe technologieën bevorderd onder boeren en – door middel van partnerschappen met bedrijven – bijgedragen tot het versterken van de commerciële waarde van zuivel, tuinbouw, koffie, aquacultuur, bijenteelt, bosbouw, en ambachtelijke producten en het toerisme.

MCC’s principes voor de financieringsprogramma’s zijn gebaseerd op landeigendom en transparantie. Deze beginselen werden uitgevoerd door de lokale uitvoeringsorganisatie van El Salvador, FOMILENIO. Deze organisatie hield tijdens het gehele proces open vergaderingen waar onder meer inwoners van het land en diaspora leden van de gemeenschap aan deel konden nemen. 

 
Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug