Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nieuwslezer neemt ontslag wegens censuur

Datum : 19/12/2011

Nieuwslezer neemt ontslag wegens censuur

In de Dominicaanse Republiek heeft een nieuwslezer van een televisiejournaal ontslag genomen, omdat de regie een filmpje bij een nieuwsitem weigerde af te spelen. Dit meldt het dagblad Diario Libre.

In het filmpje zou zijn te zien dat de lijfwachten van een politicus, presidentskandidaat Hipólito Mejía, een journalist bedreigen en wegduwen. Volgens de vertrokken nieuwslezer van het programma Noticiarios SIN, Gilbert Guzmán, heeft de woordvoerder van de betreffende politicus hem en de programmaleiding kort voor de uitzending verzocht geen melding te maken van het incident. “Hij gaf toe dat de beelden de reputatie van Mejía zouden kunnen schaden”, zei Guzmán tijdens een radioshow waar hij zijn ontslag aankondigde.

Een woordvoerder van Noticias SIN zegt dat “vanwege de lage nieuwswaarde van het item, is besloten om het fragment op dat moment niet uit te zenden.”


 

 

Bron : Knight Center, Diario Libre
Bookmark and Share


Terug