Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nijlpaarden Escobar gesteriliseerd

Datum : 27/11/2014
Land : Colombia

Nijlpaarden Escobar gesteriliseerd

Colombiaanse dierenartsen zijn begonnen met het steriliseren van afstammelingen van de nijlpaarden die drugsbaron Pablo Escobar verscheepte naar zijn privé-dierentuin.

De nijlpaarden leven op het landgoed dat Escobar toebehoorde, in de noordelijke provincie Antioquia. De populatie bevindt zich echter niet langer uitsluitend op het landgoed. In mei van dit jaar werd geschat dat zo’n 40 nijlpaarden zich verplaatsten naar andere delen van het land. De reden is dat de dieren territoriaal zijn. De nijlpaarden die de machtsstrijd verliezen vertrekken.

De nijlpaarden vormen een gevaar voor de bevolking van de dorpen die rondom het landgoed liggen. Ook eten ze veel van de natuurlijke vegetatie en van landbouwgewassen.

Er is al jarenlang discussie over wat te doen met de nijlpaarden. Vijf jaar geleden schoten de autoriteiten een nijlpaard op het landgoed dood. Verontwaardigde reacties hierop weerhielden de autoriteiten van het voortzetten van de jacht.

De Colombiaanse regering ziet de nijlpaarden als veiligheidsrisico en financiert de sterilisaties met van drugshandelaren in beslag genomen geld.

Bron : BBC, El Tiempo
Bookmark and Share


Terug