Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nisman vertrouwde zijn lijfwacht niet

Datum : 29/01/2015
Land : Argentinië

Nisman vertrouwde zijn lijfwacht niet

De onder raadselachtige omstandigheden gestorven Argentijns aanklager Alberto Nisman maakte zich zorgen om de veiligheid van zijn dochters. Volgens zijn collega Diego Lagomarsino vroeg hij hem daarom om hem een pistool te lenen. Hij gaf aan dat hij zelfs zijn lijfwacht niet vertrouwde. Een kogel uit ditzelfde pistool maakte een dag later een einde aan zijn leven.

Lagomarsino is maandag aangeklaagd. Op het verstrekken van een wapen staat in Argentinië een gevangenisstraf van één tot zes jaar. Hij wordt niet verdacht van ernstigere daden dan het lenen van zijn wapen.

Nisman onderzocht de aanslag op een Joods centrum in Buenos Aires in 1994 en beweerde dat de Argentijnse overheid de rol van Iran hierin zou hebben verborgen. Nisman werd op 18 januari dood aangetroffen in zijn appartement en werd woensdag begraven. Drie van de tien agenten die belast waren met het bewaken van Nisman zijn tijdelijk geschorst. 

 

Bron : BBC, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug