Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nobelprijswinnaars vragen Cameron houding over Falklands te herzien

Datum : 27/03/2012
Land : Argentinië

Nobelprijswinnaars vragen Cameron houding over Falklands te herzien

Zes winnaars van de Nobelprijs voor de vrede steunen een internationale campagne die Groot-Brittannië oproept terug te keren naar een dialoog over de soevereiniteit van de Falklandeilanden, ofwel Malivinas. Hiermee volgt de oproep  de resoluties van de Verenogde Naties.

Onder de ondertekenaars bevinden zich Adolfo Pérez Esquivel (Argentinië), Mairead Corrigan Maguire (Noord-Ierland), Rigoberta Menchú Tum (Guatemala), Desmond Tutu (Zuid-Afrika), Jody Williams (Verenigde Staten), en Shirin Ebadi (Iran). In de brief staat: ‘Het gebrek aan wil om een dialoog aan te gaan met een democratisch en vredelievend land (Argentinië), de installatie en instandhouding van een militaire basis op dit continent ( op de Malvinas), de voortdurende versterking ervan en de militaire oefeningen brengen de vrede in dit deel van de wereld ernstig in gevaar.” 

Londen stekt zich op het standpunt dat de eilandbewoners bij verschillende gelegenheden hebben aangegeven bij het Brits grondgebied te willen blijven. De campagne, waaraan ook schrijvers en sociale leiders deelnemen, vindt plaats kort voor de dertigste herdenking van het begin van de Falklandoorlog in 1982 tussen Argentinië en Groot-Brittannië.
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug