Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Nog geen oplossing voor dure stroom Bonaire

Datum : 15/04/2018
Land : Bonaire

Nog geen oplossing voor dure stroom Bonaire

De maandelijkse rekening voor stroom dreigt voor de inwoners van Bonaire met tientallen procenten duurder te gaan worden. In Den Haag is er nog geen oplossing. 

Het Nederlandse kabinet staat niet meer toe dat overheidsbedrijven in de Caribische gemeenten met verlies blijven draaien. Energieleverancier WEB wil de kosten doorberekenen in de maandafrekening van de inwoners als het nutbedrijf niet de nodige subsidie krijgt.

Het lokaal bestuur op Bonaire hoopt dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) alsnog met een volledige subsidie over de brug komt, zodat er een korting komt op het vaste tarief. Minister Wiebes zegt zelf ‘onvoldoende’ in het dossier te zitten om een reactie te geven. Er worden volgens staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) nu gesprekken gevoerd op de ministeries en met Bonaire om een oplossing te vinden.

Als er in april geen oplossing wordt gevonden, zal de energierekening waarschijnlijk vanaf mei alsnog fors duurder uitvallen. Het bestuur op Bonaire wist vorige maand op het laatste moment de nieuwe tarieven met een maand uit te stellen na protesten van burgers.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug