Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Nog slechtere vooruitzichten economie Brazilië

Datum : 05/05/2015
Land : Brazilië

Nog slechtere vooruitzichten economie Brazilië

De al ongunstige voorspellingen voor de Braziliaanse economie zijn nog te optimistisch geweest, blijkt uit het wekelijkse bulletin van de Centrale Bank. Voor 2015 wordt nu een inflatie van 8,26 procent verwacht, het hoogste percentage sinds 2003. In 2014 was er 6,41 procent inflatie. 

Het BNP daalde in 2014 met 0.1 procent. In 2015 zal het ongeveer 1,2 achteruitgaan, het slechtste resultaat sinds 1990. Vooral de handel is ingezakt. In 2014 had Brazilië voor het eerst sinds 14 jaar een tekort op de handelsbalans van 3,93 miljard dollar. In de eerste vier maanden van 2015 is dat tekort met 5,1 miljard dollar al hoger dan het hele vorige jaar.

De export naar de belangrijkste handelspartners China, Verenigde Staten en Argentinië is ruim 20 procent verminderd. Chinezen kochten minder soja, ijzerterts, cellulose en kippenvlees, de VS minder olie, halffabricaten van ijzer en staal, auto-onderdelen, machines, ethanol, soja, sinaasappelsap en ijzererts. Vanuit Argentinië was er minder vraag naar auto’s, auto-onderdelen, machines en ijzererts.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug