Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Nominaties Premios Goya 2012 bekend

Datum : 15/02/2012

Nominaties Premios Goya 2012 bekend

Op zondag 19 februari aanstaande worden de prijzen uitgereikt tijdens een gala. In totaal werden 130 films aangemeld voor de Goya 2012. Vier Latijns-Amerikaanse films dingen komend weekend naar de titel Beste Ibero-Amerikaanse film 2012.

Violeta se fue a los cielos is een bijzondere biopic van de Chileense singer-songwriter Violeta Parra, geregisseerd door Andrés Wood. Un cuento chino is een Argentijnse komedie van Sebastián Borensztein, met Ricardo Darín inde hoofdrol. Boleto al Paraíso is een stedelijk drama van de Cubaanse veteraan Eduardo Chijona  en Miss bala, een realistische vertelling uit de Mexicaanse film over drugs, geregisseerd door Gerardo Naranjo.

De Premios Goya is de belangrijkste prijs in de Spaanse filmwereld. De uitreiking ervan wordt gezien als het Spaanse equivalent van de Amerikaanse Oscars. Ze werden voor het eerst uitgereikt op 17 maart 1987, na de oprichting van de Spaanse filmacademie, Academia de las Artes y las Ciencias Cinematrográficas. De prijs bestaat uit een bronzen beeld van de Spaanse schilder Francisco de Goya dat werd gemaakt door José Luis Fernández.

Bron : www.inspanje.nl, El País
Bookmark and Share


Terug