Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Noodplan koloniale bouw Paramaribo goedgekeurd

Datum : 01/02/2014
Land : Suriname

Noodplan koloniale bouw Paramaribo goedgekeurd

Een noodplan en een beheersplan voor behoud van de koloniale gebouwen in Paramaribo is goedgekeurd. Volgens de Ware Tijd is de door het Unesco voorgeschreven ultimatum nipt gehaald.

Het was anders afvoeren van de werelderfgoedlijst geblazen voor Suriname. Het noodplan dat de ministerraad nu heeft goedgekeurd, moet voor februari bij de Unesco liggen. Waarschijnlijk lukt dat wel. “Dit is belangrijke stap vooruit. We zijn ermee ingenomen dat beide documenten nu een officiële status hebben”, zegt Stephen Fokké, directeur van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES). Het is nu nog wachten op de financiering.

Dat kan een ander bureaucratische barrière worden. Suriname heeft weinig gedaan aan behoud van zijn gebouwd erfgoed uit de koloniale periode. Dit wordt vooral geweten aan bureaucratie. Het oude deel van Paramaribo inschrijven op de werelderfgoedlijst, bracht de verplichting tot onderhoud. Sindsdien is er niets van geworden. Aan pleidooien en smeekbeden van SGES heeft het niet gelegen. Volgens de plannen krijgt de stichting meer macht als toezichthouder.

Bron : Waterkant, De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug