Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Noodtoestand Honduras door dengue

Datum : 03/08/2013
Land : Honduras

Noodtoestand Honduras door dengue

Honduras heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat bij een dengue-uitbraak 16 mensen zijn gedood. Meer dan 12.000 mensen zijn gediagnosticeerd met de ziekte die hoge koorts en gewrichtspijn (knokkelkoorts) veroorzaakt. Ambtenaren zeggen dat bij meer dan 1800 gevallen het gevaar bestaat op inwendige bloedingen en dood. De regering heeft beloofd de muggen die knokkelkoorts veroorzaken te bestrijden.

Meer dan de helft van de Hondurese gemeenten hebben dit jaar al gevallen van de virale infectie geregistreerd, zei de minister van Volksgezondheid, Salvador Pineda. De ergste uitbraak van knokkelkoorts in Honduras was in 2010, toen 83 mensen stierven. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn nieuwe dengue-gevallen 30-voudig toegenomen in de afgelopen 50 jaar. De WHO zegt dat er nu jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen besmettingen voorkomen in meer dan 100 landen. “Bijna de helft van de wereldbevolking is daardoor in gevaar.”

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug