Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Noodtoestand in Venezolaanse elektriciteitssector

Datum : 25/04/2013
Land : Venezuela

Noodtoestand in Venezolaanse elektriciteitssector

De kersverse president van Venezuela, Nicolas Maduro, heeft een 90-daagse noodtoestand in Venezuela’s elektriciteitssector verklaard om infrastructuurwerken en invoer van apparatuur te versnellen die nodig zijn om de politiek omstreden stroomstoringen te voorkomen. Ambtenaren wijten de periodieke uitvallen aan sabotage en overmatige consumptie, terwijl critici zeggen dat de sector leidt aan slecht management en inefficiëntie als gevolg van de nationalisering van de sector door de overleden Hugo Chávez. Maduro, die eerder deze maand de verkiezingen won, heeft een “regering van efficiëntie” beloofd om dagelijkse problemen zoals stroomuitval aan te pakken.

Een decreet in de officiële staatskrant beval het staatselektriciteitsbedrijf Corpolec om alle technische en economische maatregelen te nemen die nodig zijn om de elektriciteitsdiensten te behouden, en autoriseerde het leger om belangrijke installaties te bewaken tegen vandalisme en aanvallen. Stroomuitvallen zijn teruggekeerd in enkele delen van het land en doet de herinnering herleven van de langdurige crisis in de sector in 2010 dat grote druk op de populariteit van Chávez zette. Volgens Maduro heeft Venezuela nu de hoogste consumptie per hoofd van de bevolking in Latijns Amerika en heeft een nieuwe nationale “elektriciteitsmissie” aangekondigd om de sector te stabiliseren. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug