Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Noordoosten Brazilië lijdt onder gevolgen zware regenval

Datum : 11/05/2011
Land : Brazilië

Noordoosten Brazilië lijdt onder gevolgen zware regenval

In verschillende staten in het Noordoosten van Brazilië heeft zware regenval tot grote overlast geleid. Gisteren zijn de regens weliswaar minder geworden, maar de gevolgen zijn nog altijd zichtbaar. Het gaat om de staten Pernambuco, Alagoas, Paraíba en Rio grande do Norte. Verschillende steden hebben een noodsituatie uitgeroepen.

In totaal zijn er 10.671 gezinnen die wegens gevaarlijke situaties uit hun huizen geplaatst zijn. Van nog eens 5.137 gezinnen werden de huizen compleet verwoest. Deze cijfers werden bekendgemaakt door het secretariaat voor Burgerveiligheid. Lokale overheden hebben publieke noodopvang opgezet om de slachtoffers te helpen.

Het nationale secretariaat voor Burgerveiligheid heeft aangekondigd achttien miljoen Braziliaanse real te hebben vrijgemaakt voor de slachtoffers in steden in noodsituatie. Dit geld zal vooral in de staat Pernambuco, die het ergst getroffen werd, worden ingezet. Naast noodhulp wordt ook gezocht naar het bouwen van dammen, om wateroverlast in de toekomst tegen te gaan.
 

Bron : Folha
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug