Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nu ook politieagenten in Ecuador onderworpen aan leugendetector

Datum : 24/05/2011
Land : Ecuador

Nu ook politieagenten in Ecuador onderworpen aan leugendetector

Onderging onlangs President Correa al een test aan de leugendetector, nu worden ook de 5.551 Ecuatoriaanse agenten onderworpen aan een test. De agenten die behoren tot de Policía Judicial, een belangrijke eenheid binnen het politieapparaat, moeten allen een test ondergaan om vast te stellen of zij corrupt zijn. Dit was een besluit van de minister van Binnenlandse Zaken José Serrano.

1127 agenten die geselecteerd waren om toe te treden tot de Policía Judicial werden deze maand al ondervraagd. De koronel die aan het hoofd van de PJ staat, Patricio Pazmiño, vind de test een goed idee: “ Het is een test die een agent moet ondergaan voordat hij mag toetreden tot een  dergelijke belangrijke eenheid als de PJ”.

De politieagenten zelf zijn echter niet zo te spreken over de leugendetector. Ze spreken hun onvrede niet uit in het openbaar, maar het is duidelijk dat ze het plan eigenlijk afkeuren en zich zorgen maken over de test. “ Het is barbaars. Het toepassen van zulke middelen is correct wanneer het gaat om dieven, ontvoerders of drugsbazen, niet voor de agenten die hen bestrijden”, aldus een aonieme agent van de PJ.
 

Bron : La Hora
Bookmark and Share


Terug