Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

Datum : 15/02/2020
Land : Guyana

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en Guyana zijn overeengekomen om een waarnemingsmissie naar het Caribische land te sturen om de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart 2020 te observeren.

De secretaris-generaal van de OAS, Luís Almagro, benadrukte de inzet van de organisatie voor de ontwikkeling en versterking van de democratische instellingen en processen van de lidstaten. "Dit omvat de inzet van waarnemingsmissies om transparante en geloofwaardige verkiezingen te bevorderen die onmisbaar zijn voor stabiliteit, ontwikkeling en democratie in de regio", aldus Almagro.

Van zijn kant zei de voorzitter van de Permanente Raad en de permanente vertegenwoordiger van Guyana bij de OAS, Riyad Insanally, dat de missie de volledige steun van de regering en de bevolking van Guyana zal hebben bij de uitvoering van haar mandaat. "De regering van Guyana en de Guyana Verkiezingscommissie (GECOM) zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat verkiezingen vrij, eerlijk, transparant en geloofwaardig zijn", voegde hij eraan toe.

Het hoofd van de missie wordt de voormalige premier van Jamaica Bruce Golding (foto). De OAS heeft tussen 1997 en 2015 de laatste vijf algemene en regionale verkiezingen in Guyana waargenomen.

Guyana wordt snel een olie-exporterend land na de ontdekking van verschillende offshore-velden.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug