Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

OAS vraagt vreedzame oplossing conflict om Malvinas

Datum : 06/06/2012
Land : Argentinië

OAS vraagt vreedzame oplossing conflict om Malvinas

Tijdens de 42e zitting van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Tiquipaya, Bolivia is gisteren een resolutie aangenomen waarin Argentinië en Groot-Brittannië worden opgeroepen zo snel mogelijk tot een vreedzame oplossing te komen van hun conflict over de Malvinas (Falkeilanden). Het dispuut leidden in1982 tot een oorlog tussen beide landen.

De Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Héctor Timerman, nodigde de Britse vertegenwoordiger bij de OAS uit meteen een dialoog te starten om een oplossing te vinden. “Ik wil Groot-Brittannië de mogelijkheid bieden elkaar in een ruimte te ontmoeten. De secretaris van de OAS kan aanwezig zijn. Ik wil onderhandelen met Groot-Brittannië. Ik wil en oplossing voor dit koloniale conflict.” Timerman betreurde het dat Londen de 39 resoluties van de Verenigde Naties die opriepen een oplossing te vinden, heeft genegeerd.

Behalve Canada, dat tegen stemde, en de Verenigde Staten, die neutraal bleven, gaven de overige 32 landen hun volle steun aan de Argentijnse zaak. De tekst van de resolutie werd door de Braziliaanse Vera Machado gepresenteerd aan de algemene vergadering, waarna de resolutie bij acclamatie werd aangenomen.
 

Bron : El País, Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug