Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Obama vraagt FARC om vrede alvorens social-economische thema's aan te snijden

Datum : 30/10/2012
Land : Colombia

 Obama vraagt FARC om vrede alvorens social-economische thema's aan te snijden

 

 
De Amerikaanse president Barack Obama deed een dringend beroep op de Colombiaanse guerrillagroep FARC om vrede te sluiten met de regering alvorens thema’s als immigratie en drugshandel aan de orde te stellen. 
 
Obama sprak maandag voor het Colombiaanse radiostation La W: “Ik hoop dat u en vreedzaam Colombia kan scheppen en dat de FARC de wapens neerlegt. Ik hoop dat de FARC erkent dat, ook al is ze het oneens met de regering, ze moet deelnemen aan een politiek proces in plaats van geweld te gebruiken.” 
 
De Amerikaanse president uitte zijn steun aan de strijd tegen drugs. Hij zei dat drugshandel geen uniek Colombiaans probleem is en erkende dat veel van de problemen op de schouders van de Verenigde Staten rustte omdat daar veel vraag bestaat.  Die vraag wil hij proberen terug te brengen door jonge mensen bewust te maken van de gevaren van drugs. Ook wil hij middelen verschaffen voor de oorlog tegen drugs en roept hij landen uit de regio op “samen te komen om drugshandel aan te pakken.” 
 
Door zijn aandacht voor immigratie en de Latinobevolking in de VS, verklaart Obama zich tot de kandidaat van de 12 miljoen stemgerechtigde latino’s in de VS. Hij benadrukt zijn betrokkenheid bij het verhinderen van deportatie van jonge immigranten.
 
Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug