Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Obama wint goedkeuring van de dochter van Raúl Castro

Datum : 05/06/2012
Land : Cuba

Obama wint goedkeuring van de dochter van Raúl Castro

De dochter van de Cubaanse president Raúl Castro steunt de herverkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama. Dit zei ze in een interview op CNN's Amanpour. "Als burger van de wereld, wil ik dat hij wint", zegt Mariela Castro Espin in het exclusieve interview, dat plaatsvond in New York. "Gezien de keuzes, heb ik liever Obama."

 
De 49-jarige advocaat die opkomt voor de rechten van homoseksuelen zei dat Obama beperkt is in zijn vermogen om verandering te bewerkstelligen. "Hij wil veel meer doen dan wat hij heeft kunnen doen", zei ze. "Dat is de manier waarop ik het persoonlijk interpreteer. Ik geloof dat Obama een kans nodig heeft en hij moet meer steun krijgen om verder te gaan met zijn projecten en zijn ideeën."
 
Op de vraag of Obama het halve eeuw oude handelsembargo tegen Cuba op zou heffen als hij kon, zei Castro: "Ik geloof dat Obama een eerlijke man is en dat hij meer steun nodig heeft om zulke beslissingen te kunnen nemen. Als Obama politieke steun van het Amerikaanse volk heeft, kunnen we onze relaties normaliseren, zo goed als of beter zelfs dan onder president Carter."
 
Castro voegde eraan toe dat ze de vrijlating van Alan Gross, een Amerikaans staatsburger gearresteerd in Cuba in 2009 en veroordeeld tot 15 jaar, ondersteunt. Maar, voegde ze eraan toe, ze wil ook zien dat de Cuban Five, die worden vastgehouden in de Verenigde Staten voor spionage, vrijgelaten worden. Daarnaast liet ze weten dat Gross goed behandeld wordt in Cuba, maar dat de Cuban five niet op dezelfde manier behandeld worden. 
 
De homorechten-activiste zei dat seksuele geaardheid en genderidentificatie behoren tot de rechten die in het communistische Cuba nog niet genoeg aandacht krijgen. ‘‘Koppels van het zelfde geslacht genieten helemaal geen bescherming." Maar Castro gelooft niet dat dit snel geregeld zal worden. 
 
Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug