Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Odebrecht beschermd tegen faillissement

Datum : 20/06/2019
Land : Brazilië

Odebrecht beschermd tegen faillissement

De rechtbank in São Paulo is dinsdag akkoord gegaan met het verzoek van het Braziliaanse conglomeraat Odebrecht voor bescherming tegen een dreigend faillissement. Op deze manier kan het bedrijf zijn werkzaamheden blijven uitvoeren terwijl het de tijd krijgt om de schulden te herstructureren. De schuld loopt op tot 22,3 miljard Amerikaanse dollar.

Het doel is “het afwenden van een faillissement,” zei advocaat en herstelspecialist Daniel Amaral. Hij voegde hieraan toe dat de gesprekken met de crediteuren twaalf tot achttien maanden zouden kunnen duren.

Alhoewel twintig afzonderlijke bedrijven binnen de Odebrecht groep zijn betrokken, worden enkele grote bedrijven, waaronder het bouwbedrijf en het gelieerde chemiebedrijf Braskem, niet binnen de procedure meegenomen.

De voornaamste schuldeisers zijn de Braziliaanse bank Banco Nacional de Desarollo, Banco do Brasil en Caixa Economica Federal.

Het bedrijf heeft zestig dagen om een terugbetalingsvoorstel in te dienen.

Odebrecht S.A. werd in 1944 opgericht en is lange tijd een van de Braziliaanse economische giganten geweest. Het bedrijf bouwde vrijwel alles, van de basketbalarena van Miami Heat tot een hydro-elektrische dam in Angola. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug