Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Odebrecht krijgt contract in Colombia

Datum : 18/08/2014
Land : Colombia

Odebrecht krijgt contract in Colombia

De Colombiaanse regering heeft een consortium dat onder leiding staat van de bouwgigant Odebrecht een contract toegekend ter waarde van 1.3 miljard USD om de bevaarbaarheid van de Magdalenarivier te verbeteren. Het is de langste rivier van het land. 

Het project zal worden uitgevoerd over een 908  kilometer lang traject van de rivier tussen de stad Puerto Salgar en de Caribische havenstad Barranquilla. “Dit betekent ongetwijfeld de hergeboorte van de rivier en de opkomst van veel tussengelegen steden”, zei Augusto García in een verklaring. García is directeur van Cormagdalena, het overheidsbureau dat is belast met het beheer van de waterscheiding van de Magdalenarivier. 

Het contract dat is toegekend aan het consortium Navelana, waartoe ook het Colombiaanse bedrijf Valorcón behoort, behelst de bouw van navigatiekanalen en het baggeren en onderhoud van de rivier over een periode van 13,5 jaar. Navelana zei in een verklaring dat door  het project de capaciteit voor vrachttransport over de rivier zal toenemen van 1.5 miljoen ton tot 6 miljoen ton.  

“Dit project is esentieel voor de concurrentiepositie van het land”, zei Eleuberto Martorelli, hoofd van de Colombiaanse tak van Odebrecht. Het doel is dat 57 plaatsen langs de oevers van de Magdalenarivier er direct van zullen profiteren. De rivier heeft een lengte van 1500 kilometer en stroomt van het Andesgebergte in het zuidwesten van Colombia naar Barranquilla aan de Caribische kust. 

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug