Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Officieel onderzoek naar de dood van Chavez

Datum : 13/03/2013
Land : Venezuela

Officieel onderzoek naar de dood van Chavez

Regeringsmedewerkers in Venezuela hebben aangegeven dat er een officieel onderzoek naar de dood van Hugo Chávez wordt gestart. Er gaan geruchten in Venezuela dat de vorige week overleden president is vermoord door buitenlandse geheime diensten.
 
De minister van Olie van Venezuela, Rafael Ramírez, vertelde in een interview aan BBC Mundo in Caracas dat de Verenigde Staten en Israël schuldig zijn aan de dood van Chávez. Chávez zelf had eerder al aangegeven dat hij mogelijk geïnjecteerd was door buitenlandse imperialistische krachten nadat in 2011 bij hem kanker werd geconstateerd.
 
De retoriek vanuit Venezuela tegen de VS is sinds de dood van Chávez opgevoerd. Diplomaten van Venezuela in de VS en Amerikaanse diplomaten in Venezuela zijn de afgelopen dagen tot personae non gratae verklaard. Vice-president Nicolás Maduro linkte het overlijden van Chávez eerder al aan de dood van de Palestijnse leider Yasser Arafat en voedde de geruchten verder door te stellen dat het een complot is gericht op het destabiliseren van Venezuela.
 
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug