Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Officiële inflatie loopt op tot 8,89 procent in Brazilië

Datum : 08/07/2015
Land : Brazilië

Officiële inflatie loopt op tot 8,89 procent in Brazilië

In Brazilië heeft de inflatie die gemeten is door de Nationale Consumentenprijs Index (IPCA) 8,89 procent bereikt over de laatste twaalf maanden. Dit maakte het Braziliaanse Instituut voor Geografie en Statistiek (IBGE) bekend. Dit is het hoogste niveau sinds december 2003, toen de inflatie 9,3 procent aantikte.

De IPCA wordt door de overheid als officiële indicator gebruikt voor de standaardisering van de inflatiedoelstellingen. De index meet de variatie in de kosten voor levensonderhoud van families met een maandelijks inkomen tussen één en veertig minimumlonen.

In juni werd er een cijfer van 0,79 procent genoteerd, hoger dan de 0,74 procent in mei. Met dit resultaat is het eerste semester van 2015 6,17 procent hoger afgesloten dan de 3,75 procent over het eerste semester van 2014. Dit is het hoogste cijfer in een eerste semester sinds het eerste semester van 2003, toen de index op 6,64 procent uitkwam. 

Bron : Jornal do Brasil
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug