Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Olie gevonden in zuiden Colombia

Datum : 29/04/2011
Land : Colombia

Olie gevonden in zuiden Colombia

Het Colombiaanse staatsoliebedrijf Ecopetrol heeft deze week verklaard dat het tijdens een proefboring in de zuidelijke provincie Huila ruwe olie heeft gevonden. Het boren begon in januari bij de Nunda-1 bron, gelegen in de gemeente Tello, aldus Ecopetrol in een verklaring. De bron, die volledig in bezit is van Ecopetrol, produceerde 92 vaten per dag tijdens de eerste testen. De kwaliteit van de olie is 30 graden API. Hoe hoger de waarde op de API schaal, die loopt van tien tot vijftig, hoe minder dicht de olie is en hoe makkelijker deze tot brandstof kan worden verwerkt.

Colombia’s grootste bedrijf, Ecopetrol, is een van ’s werelds veertig grootste oliebedrijven en is het vierde grootste oliebedrijf in Latijns Amerika. Ecopetrol bezit de grootste raffinaderij van Colombia en is goed voor meer dan 60 procent van de binnenlandse productie met een gemiddelde van 750.000 vaten. Het onderhoudt ook de exploratie- en productieactiviteiten in Brazilië, Peru en de Golf van Mexico. De staatsgecontroleerde gigant plant dit jaar meer dan 8,5 miljard dollar te investeren, met meer dan de helft daarvan voor exploratie en productie. Ecopetrol kende in 2010 een winst van 4,4 miljard dollar, meer dan 59 procent van het voorgaande jaar.
 

Bron : EFE
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug