Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Oliesmokkel van Argentinië naar Paraguay

Datum : 25/05/2011
Land : Paraguay

Oliesmokkel van Argentinië naar Paraguay

Over de grens tussen Argentinië en Paraguay wordt dagelijks de toevoer van duizenden liters olie toegestaan. De Paraguayaanse overheid doet hier niets aan en het  is niet bekend wie hier geld aan verdient, bevestigt Lorenzo Pujol die al dertig jaar olie produceert in Paraguay.

Een journalistieke onderzoeksgroep van Telefuturo heeft onderzocht  hoe de olie het land in wordt gesmokkeld. Het blijkt dat  de douane alles gewoon doorlaat. De oliehandelaren operen vanuit de stad Nanawa, voorheen Puerto Elsa en hebben vaste klanten. Ze hebben vaste contacten die hen van olie voorzien en de business gaande houden, laten beelden van Telefuturo zien.

De gebruikte vervoersmiddelen bestaan uit vrachtauto’s, bussen met passagiers en busjes, inclusief die van politie, ambtenaren en douanepersoneel. De olie die het land binnenkomt wordt heel goedkoop op de markt verkocht. Dit is prettig voor de armere Paraguayanen, maar brengt handel van ondernemers in olie binnen Paraguay in gevaar.

Bron : Última Hora
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug