Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ollanta Humala beëdigd als nieuwe president van Peru

Datum : 28/07/2011
Land : Peru

Ollanta Humala beëdigd als nieuwe president van Peru

Afgelopen donderdag is Ollanta Humala (49) als nieuwe president van Peru beëdigd. Hij neemt hiermee de teugels over van een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Zijn beëdiging is het resultaat van een toenemende vraag van de arme kiezers om mee te profiteren van de economische voorspoed.

De voormalig legerleider veroorzaakte commotie in het Congres door te beloven de grondwet van 1979 te handhaven, in plaats van de herziene grondwet die in 1993 door oud-president Alberto Fujimori werd geïntroduceerd. De momenteel in gevangenschap verblijvende ex-president schakelde daarmee het Congres uit en consolideerde zo zijn macht.

Humala zal zich trachten te onderscheiden van zijn voorganger, Alan García, die wordt bekritiseerd voor het achterlaten van een Peru waarin een derde van de bevolking in armoede steekt. Humala, een voormalig radicaal, heeft beloofd gematigd te regeren en veel van het bestaande vrije markt model intact te houden.

Bron : NTN24
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug