Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Olympische vlag komt aan in Rio de Janeiro

Datum : 14/08/2012
Land : Brazilië

Olympische vlag komt aan in Rio de Janeiro

De officiële Olympische vlag is gisteren aangekomen in Rio de Janeiro. De vlag werd vanuit Londen naar de Braziliaanse stad, die de volgende Olympische Spelen zal organiseren, gebracht door de burgemeester van Rio, Eduardo Paes. Toen hij uit het vliegtuig kwam, waar ook de Braziliaanse atleten uit Londen in zaten, zwaaide hij met de vlag. Dit is de officiële start voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016. 

Paes werd vergezeld door Carlos Arthur Nuzman, hoofd van de organisatie van de Olympische Spelen in 2016, en Sergio Cabral, gouverneur van de staat Rio de Janeiro. In Londen eindigde Brazilië als 22e land, met 17 medailles. Rio de Janeiro wordt de eerste Zuid-Amerikaanse stad die de spelen zal organiseren. Het Olympisch park en de overige locaties moeten nog worden gebouwd. Verschillende leden van het Olympisch Comité zijn bezorgd of Brazilië de deadlines wel zal halen. 

Toen de delegatie met de vlag aankwam in Rio de Janeiro, was er een protest gaande. Verschillende groeperingen hebben kritiek op de gedwongen verplaatsingen die plaatsvinden in verband met de spelen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug