Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Onbekende Mashco-Piro stam gefotografeerd

Datum : 02/02/2012
Land : Peru

Onbekende Mashco-Piro stam gefotografeerd

De campagnegroep Survival International heeft beelden vrijgegeven van de Mashco-Piro stam, die leeft bij het Manu National Park in het zuidoosten van Peru. De beelden zijn de meest gedetailleerde foto's die ooit van hen zijn genomen.

De stam was vrijwel verstoken van contact met de buitenwereld maar dit is langzaam aan het veranderen. Survival International geeft de als reden hiervoor de gas- en olieprojecten en illegale kap, waardoor de stam van haar woongebied wordt verdreven.

De boodschap die de stam uitzendt is dat zij met rust gelaten wil worden. Er is sprake van toenemend geweld tegen buitenstaanders die zich op hun voorouderlijk gebied wagen, volgens Survival International. Recentelijk is een lid van een andere stam die formeel contact probeerde te maken door pijlen gedood. Daarnaast zijn er pijlen geschoten op passerende boten met toeristen.

De Spaanse archeoloog Diego Cortijo nam daarom op een respectvolle 120 meter de foto's. Hij gebruikte een telescoop die op de camera gemonteerd zat om zo de meest gedetailleerde plaatjes ooit van de stam te schieten.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug