Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Onderwijs als speerpunt van belangrijk tech-event in Brazilië

Datum : 31/01/2018
Land : Brazilië

Onderwijs als speerpunt van belangrijk tech-event in Brazilië

In de Braziliaanse stad São Paulo is voor de elfde keer de Campus Party, het grootste technologie-evenement van het land, gestart. Het evenement wordt georganiseerd in grote tenten opgezet bij het Anhembi Tentoonstellings- en Congrescentrum. Naar verwachting zullen zo'n 100.000 mensen het evenement, dat tot zondag 4 februari duurt, bezoeken. Er zijn zo'n 900 sprekers gepland en tevens worden er honderden andere activiteiten op het gebied van technologie gepland. 

Dit jaar zullen onder andere Steve Wozniak, co-oprichter van Apple; Sharron McPherson, die Wall Street verliet om vernieuwende 'smart city'-projecten in Afrika op te zetten; en Mitch Altman, een hacker gespecialiseerd in virtual reality spreken op de Campus Party. Bij de opening van het evenement waren reeds 8000 mensen aanwezig. 

Een van de belangrijke thema's van dit jaar is de voorbereiding van het onderwijs op de digitale revolutie, die banen in veel verschillende vakgebieden dramatisch zal veranderen, zo zeggen experts. "Hiermee willen we bewustzijn creëren over hoe technologie de arbeidsmarkt in de toekomst zal beïnvloeden, omdat veel banen uit zullen sterven. Zo'n 80 tot 90 procent van de banen zal niet meer bestaan," aldus Francesco Farruggia, voorzitter van het Campus Party Instituut. Hij voegde hieraan toe dat "noch politici nog het grote publiek" op deze verandering, die "traumatisch en heel snel" zal verlopen, is voorbereid.

Algemeen directuer van het evenement Tonico Novaes voegde daaraan toe: "Het onderwijs van de toekomst is iets dat wij promoten, want onderwijs is de manier voor Brazilië om vooruit te komen." Campus Party opende daarom een speciaal gebied waar studenten en leraren kunnen deelnemen aan vernieuwende onderwijsactiviteiten, onder leiding van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).  

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug